fredag 10 december 2010

Receptet!

Ingredienser

50 st
50 g jäst
100 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
250 g Kesella lätt
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Fyllning:
75-100 g rumsvarmt smör (snåla inte!)
200 g vit choklad

På snurrarna
1 uppvispat ägg
1 dl pinjenötter

Florsocker

Gör så här

Smula jästen i en degbunke. Blanda mjölk, saffran, socker och salt och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt Kesella, rumsvarmt smör och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.

Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. OBS! Kolla nästa sida om du vill göra snurror som jag gjorde. Ser lite festligare ut! Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 8 min. Låt svalna på galler. Sikta över lite florsocker.

1 kommentar: